/DOC/ Proiectul de reparație a Complexului „Eternitate” este gata! Lucrările vor costa cel puțin patru milioane de lei  

05 februarie 2020, ora 16:42

Experții Institutului municipal de proiectări „Chişinău Proiect” au evaluat starea Complexului memorial „Eternitate” și au  făcut deja un deviz de cheltuieli necesare pentru reparația monumentului. Potrivit planului, sunt necesare patru milioane de lei pentru reparația capitală a complexului. Guvernul a aprobat astăzi planul de acțiuni care urmează a fi realizate cu ocazia celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei, în care se regăsește și renovarea acestui monument.

În document se mai spune că militarii Armatei Naţionale vor participa la parada militară de la Moscova dedicată celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei.

De asemenea, un grup de veteran ai celui de-al Doilea Război Mondial din Republica Moldova urmează să participe la evenimentele din capital Rusiei dedicate Zilei Victoriei.

Ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, nu a putut spune câți bani vor fi cheltuiți pentru deplasarea veteranilor la Moscova, deoarece nu se știe exact câte persoane vor putea pleca, ținând cont că toate sunt în etate și se deplasează greu.

În nota informative a proiectului mai sunt indicate cheltuieli de 195 de mi ide lei necesare pentru confecţionarea medaliei jubiliare „75 de ani de la Victoria asupra fascismului în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Urmează a fi acordate și ajutoare materiale pentru participanţii la cel de-al Doilea Război Mondial, precum și pentru persoanele care au fost încadrate în grad de dizabilitate în urma rănirii, contuziei, schilodirii, fiind antrenate de organele puterii locale la strângerea muniţiilor şi a tehnicii militare, la deminarea teritoriului şi a obiectelor în anii celui de-al Doilea Război Mondial. Mărimea alocațiilor nu este precizată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram