/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

Explicație! De ce au fost majorate salariile deputaților cu 4000 de lei? Se datorează amendamentului unui democrat

missing
06 februarie 2020, ora 09:55

Salariile deputaților au crescut de la 1 ianuarie curent cu 4 182 de lei datorită unei prevederi incluse în Legea bugetului și acceptată de Guvernul Chicu.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Sergiu Litvinenco a explicat că a crescut valoarea de referință a salariului de funcție a deputaților de la 1 000 de lei la 1 300 de lei. Astfel, parlamentarii au ajuns să ridice lunar 18 122 lei față 13 940 lei, cât primeau anul trecut.

Amendamentul respectiv la proiectul legii bugetului (votată de PD și PSRM) a fost înaintat de deputatul PD Vladimir Cebotari Guvernul Chicu a acceptat amendamentul fără nicio obiecție! Cum se spune pe la ei, „deja e mai bine”. Cu Dodon care dă bani deputaților tot așa cum dădea și Plahotniuc…”, a comentat Litvinenco și a atașat un extras din sinteza amendamentelor, care atestă că propunerea de majorarea a valorii de referință a salariului de funcție a deputaților a venit de la Cebotari.

 

„Ceea ce nu se va spune niciodată pe la canalele oligarhice (acum aflate în gestiunea lui Dodon) este că guvernarea PD-PSRM a crescut salariile deputaților. Dar nu cu câteva sute de lei, așa cum s-a făcut în cazul oamenilor simpli. Ci, atenție, cu 4182 lei!”, s-a arătat indignat deputatul PAS.

Informația despre majorările de salarii a fost făcută publică ieri de un alt deputat PAS, Dumitru Alaiba. Acesta a fost imediat atacat de deputata socialistă Adela Răileanu, care l-a acuzat că lansează fack news-uri și l-a numit „troll” pe colegul său de Parlament. După ce Dumitru Alaiba a postat bonurile de salariu, pe care le-a primit, Adela Răileanu și-a șters postarea de pe profilul său de Facebook.

Salariile deputaților au fost majorate cu patru mii de lei. Alaiba: „Dodon se laudă cu indexarea pensiilor, de ce nu se laudă și cu asta”?

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram