/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Oamenii legii au primit informații din 64 de state în cazul „fraudei bancare”. Sechestru pe bunuri de 1,4 miliarde de lei

missing
06 februarie 2020, ora 14:52

Reprezentanți ai Direcției afaceri economice și financiare din cadrul Comisiei Europene se află într-o vizită de lucru la Chișinău. Aceștia s-au întâlnit cu reprezentanții Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Anticorupţie şi Agenţiei de Recuperare a Bunurilor Infracţionale și au audiat un raport despre investigarea fraudei bancare şi progresele înregistrate în implementarea Strategiei Naţionale de Integritate şi Anticorupţie.

Au fost prezentate mai multe informaţii ce ţin de activităţile desfăşurate de ARBI pentru recuperarea banilor sustrași din „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”.

ARBI a anunțat că a desfășurat investigații financiare paralele în baza a 8 delegații ale procurorilor în privința a 38 de persoane fizice și 7 companii, iar ca rezultat a identificat și a aplicat sechestru pe bunuri în valoare totală de 1,4 miliarde de lei.

Autoritățile au prezentat informaţii ce ţin de cooperarea cu instituţiile din străinătate pentru identificarea bunurilor infracţionale şi au apreciat suportul și schimbul rapid de date pe care l-au primit de la Europol şi Interpol.

ARBI a precizat că a expediat solicitări în 36 de jurisdicții (Europol) și 47 jurisdicții (Interpol) și au primit deja răspunsuri de la 64 de state.

Discuţia cu reprezentanții Direcției afaceri economice și financiare din cadrul Comisiei Europene a avut loc în contextul misiunii DG ECFIN de a stabili un dialog cu autoritățile publice din Republica Moldova, în vederea punerii în aplicare a acțiunilor vizate în cea de-a doua tranșă a Programului Uniunii Europene de asistență macro-financiară pentru ţara noastră.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram