/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Explicația deputatului Cebotari, de ce a înaintat amendamentul pentru majorarea lefurilor deputaților

06 februarie 2020, ora 10:30

Deputatul democrat Vladimir Cebotari susține că a înaintat amendamentul în urma căruia salariile deputaților a crescut de pe 1 ianuarie, pentru a corecta o eroare din cauza căreia lefurile pe care le primesc angajații Legislativului, deputații și angajații Secretariatului Parlamentului, erau disproporționate. Cebotari susține că chiar și după majorare, lefurile deputaților rămân a fi mult mai mici, în comparație cu lefurile pe care le primesc unii șefi de direcție din cadrul ministerelor. 

„Amendamentul a fost susținut de toate comisiile și a fost votat de toate fracțiunile (…). Este vorba despre modificarea unui coeficient care se calculează în baza la o mie, acesta a fost majorat la 1300”, a spus deputatul, abordat de jurnaliști pentru a comenta acest subiect.

Cebotari spune că nu știe cu cât exact vor crește lefurile parlamentarilor, deoarece „calculele le face contabilitatea”.

Deputatul le-a mai spus jurnaliștilor că salariul său pentru luna ianuarie a fost de  circa șapte mii de lei.

La același subiect:

Explicație! De ce au fost majorate salariile deputaților cu 4000 de lei? Se datorează amendamentului unui democrat

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram