/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Opt persoane publice și o companie, puse sub învinuire în dosarul ce vizează Aeroportul Internațional Chișinău

missing
07 februarie 2020, ora 17:12

Opt persoane publice și cu demnitate publică și o companie sunt puse sub învinuire în cadrul dosarului penal ce vizează concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Informațiile au fost prezentate la solicitarea deputatului Platformei Demnitate și Adevăr, Alexandru Slusari, de către procurorul Serghei Gavajuc.

În răspunsul transmis legislatorului, procurorul anunță că, printr-o ordonanță semnată pe 5 septembrie 2019, în dosarul privind concesionarea aeroportului au fost conexate patru cauze penale inițiate pentru escrocherie în proporții deosebit de mari, delapidări de fonduri, spălare de bani de către o grupare criminală organizată, exces de putere și abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu în interesul acestei grupări.

În urma probelor acumulate, le-a fost înaintată învinuirea la opt persoane publice și la o persoană juridică. Dosarul se află la faza de urmărire penală și numele celor care au statut de bănuit sau învinuit nu pot fi făcute publice până la finalizarea anchetei, precizează procurorul.

Sper foarte mult că printre acele 8 persoane se regăsesc Iurie Leancă, Valeriu Lazăr și cumătrul lui Dodon, Tudor Copaci”, a comentat Alexandru Slusari pe Facebook și a atașat documentele primite de la procurori.

Într-un alt răspuns primit de la Procuratură, Alexandru Slusari a fost informat că dosarul ce vizează Arena Chișinău se mai află la faza de urmărire penală. Acesta a fost inițiat pe 4 octombrie 2019,  în baza informațiile primite de la Ministerul Economiei în august 2019. Procurorii verifică legalitatea gajării terenului de 59 de hectare din proximitatea Arenei Chișinău. Dosarul cuprinde mai multe capete de acuzare: delapidări de fonduri, abuz/exces de putere, depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz de serviciul săvârșit în interesul unui grup criminal organizat.

„De atunci a trecut deja jumătate de an. Societatea așteaptă rezultate palpabile pe aceste cazuri, precum și pe celelalte dosare de rezonanță, cu tragerea la răspundere făptașilor, nu țapilor ispășitori și cu confiscarea averilor acestora”, a adăugat deputatul PPDA.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram