/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 801: Atac la Harkov. Autoritățile din Kiev îndeamnă oamenii să nu meargă la biserică de Paște

/VIDEO/ PPDA a decis! Pe cine va susține formațiunea la alegerile parlamentare noi de pe circumscripția Hâncești

missing
09 februarie 2020, ora 15:33

Partidul Platforma Demnitate și Adevăr a decis pe cine va susține la alegerile parlamentare noi de pe circumscripția numărul 38 Hâncești. Reprezentanții formațiunii au anunțat astăzi că îndeamnă alegătorii să își dea votul pentru Grigore Cobzac, candidat independent.

„Platforma Demnitate și Adevăr nu poate ignora faptul că Dl Grigore Cobzac a fost candidatul comun al forțelor antioligarhice în alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 în circumscripția nr. 38 și în condițiile unui scrutin neliber și inegal a avut sprijinul popular, obținând locul doi cu peste 33 % de voturile exprimate în cadrul scrutinului”, și-au explicat cei de la PPDA decizia.

Reprezentanții PPDA își mai explică alegerea și prin faptul că Grigore Cobzac este originar din raionul Hâncești și că are experiență parlamentară.

„Este unul din adversarii declarați ai regimului oligarhic, a activat în calitate de președinte al comisiei parlamentare pentru anchetarea traficului cu anabolizante în fostul Parlament, un dosar complex care a generat mai mulți prizonieri politici. Avem ferma convingere că dânsul va fi o voce distinctă și sonoră în favoarea procesului de recuperare democratică în Republica Moldova, inseparabilă de necesitatea organizării unei mișcări naționale de rezistență anti-oligarhice, prefigurate astăzi în proiectul unei adevărate restaurații îmbrățișate de Igor Dodon și PSRM”, explică PPDA.

Amintim că PPDA nu are un candidat pentru alegerile parlamentare noi de pe circumscripția de la Hâncești, care vor avea loc pe 15 martie. Asta după ce Mihai Druță, despre care Platforma DA spunea că ar putea fi candidatul formațiunii, a refuzat să se înscrie în cursă, fără o susținere din partea formațiunilor de dreapta.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram