/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Ministra Sănătății: Dosarul penal privind cumpărarea ambulanțelor a fost încetat. Autoritățile nu vor rezilia contractul

missing
10 februarie 2020, ora 20:06

Dosarul penal privind cumpărarea celor 168 de ambulanțe din Turcia, dintr-un credit oferit de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, a fost încetat din lipsa infracțiunii, susține ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu. Potrivit ei, autoritățile nu vor rezilia contractul cu partea turcă. Declarația a fost făcută la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova.

Din spusele ministrei Dumbrăveanu, obiecțiile comisiei care au efectuat vara trecută o vizită în Turcia pentru a evalua ambulanțele care au fost cumpărate de Republica Moldova țin doar de trei echipamente cu care sunt dotate vehiculele. Potrivit ei, agentul economic s-a arătat dispus să le înlocuiască, doar că așteaptă de la autoritățile noastre precizii ce anume nu corespunde normelor.

„Vreau să vă spun că atunci când am venit la minister, am căutat un act constatator al neregularităților depistate de acea comisie și, în afară de un raport de deplasare, nu am găsit niciun alt act”, a declarat Viorica Dumbrăveanu.

Ministra spune că autoritățile de la noi nu vor merge într-un litigiu de reziliere a contractului întrucât sunt convinse că îl vor pierde, iar ulterior vor trebui să compenseze companiei venitul ratat. Mai mult, șefa de la Ministerul Sănătății a spus că autoritățile de la noi au stabilit că vor încheia cu partea turcă un acord adițional privind prelungirea contractului și în anul 2020.

În scurt timp, în Republica Moldova urmează să fie aduse două ambulanțe din lot, care vor fi testate de către echipe de medici de la serviciul de urgență, iar ulterior se va lua decizia privind livrarea întregului lot de ambulanțe.

Lotul de ambulanțe costă 12 milioane de euro.

Vezi și:
/VIDEO/ Ambulanțele caracterizate de Ala Nemerenco că sunt „sub orice critică” vor ajunge în R. Moldova. Contractul cu firma din Turcia nu a fost reziliat

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram