/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/VIDEO/ Șantaj cu sex tape în sistemul judecătoresc. Murguleț: „Tatălui i-au fost prezentate imaginile cu caracter sexual”

missing
11 februarie 2020, ora 22:34

Magistratul Mihai Murguleț, care a depus nota informativă la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în urma căreia toată conducerea Judecătoriei Chișinău a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu, a dezvăluit că a fost șantajat și filat în propria locuință în timp ce făcea sex.

Murguleț susține că un avocat l-ar fi sunat pe tatăl său și i-ar fi prezentat imagini intime. Mai mult, avocatul vizat i-ar mai fi spus ca fiul său „să fie atent la ce face”.

„Când am revenit din Turcia am aflat că mi-a fost refuzată în pornirea urmăririi penale, în urma denunțului pe care l-am depus la Procuratură încă în luna iunie. În aceeași zi a fost contactat tatăl meu, de către un avocat. Din câte cunosc este un avocat al domnului Druță și i s-a prezentat niște imagini video, ce ține de viața mea personală, imagini intime, un sex-tape să-i spunem așa. I-a mai spus ca să-mi transmită mie ca să fie atent ce fac. – Unde a fost filmat acest sex-tape? – La mine acasă. – Ați fost vizat într-un dosar penal? – Nu. Bănuiesc că și acum sunt supravegheat”, a spus Mihai Murguleț la emisiunea „Cutia Neagră” cu Mariana Rață, de la TV8.

Magistratul mai susține că ar mai fi fost și alte metode de al intimida.

„Nimeni fără acordul CSM nu are dreptul să fileze un judecător.  – Cine putea să vă fileze? – În mod legal, de echipmente dispun subdiviziunile specializate ale SIS, dar și alte organe, dar eu nu vreau să le menționez, pentru că aceste informații ar putea constitui secret de stat. – De ce i-ar trebui cuiva să vă monitorizeze în locuință? – S-au încercat toate metodele de a „mă pune în genunchi”, dar nu cred că o să le reușească vreodată”, a mai dezvăluit Murguleț.

Magistratul Mihai Murguleț a depus o notă informativă la CSM în urma căreia toată conducerea Judecătoriei Chișinău a fost înlăturată temporar de la exercitarea atribuțiilor de serviciu, iar Ion Druță a fost înlăturat temporar din funcția de președinte al Curții Supreme de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram