/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Chișinăul se extinde. Pe o porțiune aferentă capitalei ar urma să înceapă dezvoltarea unui nou cartier

missing
12 februarie 2020, ora 08:47

Un nou cartier ar putea apărea în Chișinău. Mai exact, construcția acestuia ar urma să înceapă de pe strada Mesager din sectorul Buiucani. Despre asta a spus aseară primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Puterea a patra” de la N4. Edilul a mai declarat și că în acest an câteva străzi din capitală ar putea intra în reparații.

„În ceea ce ține de construcția străzii Albișoara, avem prioritate pentru Albișoara inclusiv, Mesager. Reparațiile și construcția unui tronson de drum nou pentru a defluidiza traficul pe Ștefan cel Mare pe o parte, pe de altă parte, pentru a valorifica zona de la Mihai Viteazul spre Calea Ieșilor, zonă care nu a fost nici într-un fel valorificată. Ne gândim ca pe o porțiune aferentă să începem dezvoltarea unui cartier nou în viitor. Mesagerul va deveni prioritate și acum vedem care instrument financiar am putea să utilizăm. Albișoara urmează să fie negociată, deja avem stabilite datele când vom avea aceste discuții cu partenerii internaționali financiari”.

Edilul a spus că, până în primăvara anului 2021, mai multe tronsoane de drum vor fi reparate.

„Avem strada 31 August, Tighina, dacă o să ne rămână ceva bani, ținând cont că trebuie să reproiectăm ceva în contextul unor străzi care s-au făcut prost și nu avem luate în calcul rețelele”, a mai adăugat Ceban.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram