/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/DOC/ Statutul de membru CSI va costa R. Moldova 9 milioane de lei în anul curent. Ce cotizații va plăti statul altor organizații internaționale

missing
12 februarie 2020, ora 15:33

Republica Moldova va plăti în anul curent cotizații de peste nouă milioane de lei unor organizații din cadrul Comunității Statelor Independente (CSI), potrivit unui  proiect votat astăzi de Guvern.  În total, către toate organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte vor fi direcționate 65,6 milioane de lei.

Potrivit documentului avizat de Cabinetul de miniștri, direct către Adunarea Interparlamentară a CSI vor fi virate 3,8 milioane de lei, iar alte 5,7 milioane de lei vor fi alocate drept cotizații în șapte organizații din cadrul CSI.

Consiliului Europei urmează să-i plătim peste 370 de mii de euro sau 8,3 milioane de lei, iar cotizația în cadrul Programului Naţiunilor Unite de Dezvoltare (UNDP) este de cinci milioane de lei.

Câteva milioane costă și cotizația de membru la Conferinţa privind Regimul Navigat pe Dunăre (Comisia Dunării), mai exact 3,3 milioane de lei.

Plata cotizațiilor de membru faţă de organismele internaţionale şi regionale la care Republica Moldova este parte constituie un obiectiv imperativ în procesul de promovare a politicii externe şi a imaginii ţării, ca partener credibil. În acest mod, vom consolida semnificativ relațiile de parteneriat existente și vom crea un impact pozitiv asupra impulsionării relaţiilor externe în diverse domenii, precum și promovarea politicilor prioritare ale statului pe plan intern și extern”, argumentează Ministerul Finanțelor în nota informativă a proiectului.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram