/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

PPDA anunță proteste masive și amenință Guvernul cu o moțiune de cenzură

missing
12 februarie 2020, ora 13:22

Deputații Platformei Demnitate și Adevăr sunt gata să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu și îndeamnă partidele din opoziție să facă front comun pentru a organiza proteste masive, dacă Executivul va modifica Legea ce vizează indexarea pensiilor.

Deputatul Alexandru Slusari susține că, pe 10 februarie, în cadrul unei ședințe a secretarilor de stat, a fost discutată o inițiativă prin care s-a propus ca toate pensiile să fie indexate de două ori pe an cu câte 3%.

PPDA amintește că, pe 5 decembrie 2019, în Parlament a fost votată o lege care prevede indexarea pensiilor care sunt sub minimul de existență cu aproximativ 14-16%. De aceste majorări ar urma să beneficieze peste 400 de mii de pensionari.

„Tot ce enunţă Igor Dodon de la televiziunile sale în legătură cu “grija” sa deosebită pentru pensionari este o minciună sfruntată şi nu poate fi trecută cu vederea. Prin acest proiect de rectificare a legii se renunță la majorarea în valoare dublă a veniturilor și se anulează creșterea veniturilor a 400 de mii de pensionari. Guvernarea continuă genocidul celei mai vulnerabile categorii de cetățeni – pensionarii…Pe fundalul ultimelor majorări cu circa 45% a tarifelor la transportul interurban, majorări ce lovesc cele mai vulnerabile segmente sociale, inclusiv pensionarii, politicile Guvernului controlat de Dodon sunt în mod evident antisociale”, a declarat liderul PPDA, Andrei Năstase.

Și fosta ministră a Finanțelor, Natalia Gavriliță, a explicat ieri că inițiativa Guvernului Chicu ar fi o „amăgeală”.  Conform proiectului votat la sfârșitul anului trecut, în condițiile unei inflații de 6%, indexarea pentru beneficiarii de pensii mici ar fi fost de 12%, iar prin propunerea lui Igor Dodon indexarea ar fi de 6%, în două etape: de la 1 octombrie cu 3% și de la 1 aprilie cu alte 3%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram