/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

Casa de avocatură „Popa și Asociații” a depus o plângere la Procuratura din Germania pe numele lui Vlad Filat

13 februarie 2020, ora 19:35

Casa de avocatură „Popa și Asociații” a depus o plângere penală la Procuratura din orașul Frankfurt am Main, Germania pe numele lui Vlad Filat pentru defăimare și insultă. Asta după ce ieri ex-premierul a declarat la un post de televiziune că fostul său avocat Igor Popa ar fi organizat o schemă prin care ar fi furat banii ce i-au fost imputați în cadrul dosarului penal deschis pe numele lui. 

Potrivit Casei de Avocatură, urmărirea penală pe teritoriul Germaniei a acestor fapte penale comise în Moldova este posibilă datorită statutului de rezident permanent al avocatului Igor Popa, înregistrat la Camera Avocaților din Frankfurt, Germania. Prin urmare, toate declarațiile de până acum și cele ulterioare vor fi monitorizate și urmărite penal de către Procurorii din Germania, care urmează să investigheze toate cele expuse de Vlad Filat și să stabilească adevărul în cadrul unui proces echitabil.

„Presupunem că Vlad Filat a atacat în mod repetat Avocatul Igor Popa, care i-a asigurat asistență juridică, din motivul că nu dorește să achite facturile pentru serviciile juridice prestate timp de mai mult de un an de zile. Precizăm că Avocatul Igor Popa a fost denigrat și a fost răspândită informație falsă, deoarece s-a dorit înlăturarea acestuia din dosar, pentru că la un moment dat devenise incomod pentru anumite persoane, inclusiv din anturajul lui Vlad Filat”, se arată pe pagina de Facebook a Casei de avocatură.

Avocații reiterează că hotărârea judecătorească prin care a fost admisă cererea de eliberare condiționată a domnului Vlad Filat, a avut ca temei demersurile adresate Curții Europene a Drepturilor Omului de către Avocatul Igor Popa în anii 2016 și 2017, și ca urmare a reducerii pedepsei cu 685 de zile și eliberarea acestuia din detenție. Ei spun că regretă faptul că Vlad Filat, fiind eliberat condiționat din detenție, a săvârșit o infracțiune care poate atrage răspunderea penală în Germania.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram