/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Atac dur al președintelui la adresa ambasadorilor UE acreditați la Chișinău! Ce acuzații le-a adus

missing
14 februarie 2020, ora 14:51

Șeful statului Igor Dodon îi acuză pe ambasadorii statelor Uniunii Europene acreditați în R. Moldova că ar apăra interesele partidelor din opoziție și ar pune bețe în roate Guvernului Chicu, contribuind la faptul ca finanțările din exterior să fie oprite.

„Am discuții permanente cu ambasadorii UE. Eu le-am dat un mesaj, dar vedem că unii dintre ei încearcă să blocheze dialogul noului Guvern cu Bruxelles-ul. Blochează, dezinformează Bruxelles-ul, dezinformează capitalele europene. Nu o să dau nume acum, pentru că ei se cunosc. Sunt cel puțin trei-patru ambasadori care se ocupă de relațiile bilaterale ale R. Moldova cu țările membre UE. Ei merg pe la diferite instituții, blochează proiectele care sunt deja lansate, spun că nu trebuie de dat bani la Guvernul ăsta și așa mai departe”, a acuzat Dodon în cadrul emisiunii sale tradiționale „Președintele răspunde”.

Igor Dodon i-a mai învinuit pe diplomații europeni că ar fi simpatizanți ai Partidului Acțiune și Solidaritate și Platformei Demnitate și Adevăr și i-a îndemnat să lase politica și să contribuie la dezvoltarea relațiilor bilaterale între UE și R. Moldova.

„Stimați prieteni, eu consider că sarcina unui ambasador este să dezvolte relațiile bilaterale. Dacă sunteți tare îndrăgostiți de vreun partid politic…unii dintre voi mi se pare că sunt membri ai PAS cu DA. Vreți să fiți membri de partid? Bine, probabil primiți cetățenia R. Moldova, faceți politică în R. Moldova. Eu, vă rog, să ne ocupăm de dezvoltarea relațiile bilaterale și nu de promovarea imaginii unui partid sau altul”, a îndemnat Dodon.

Șeful statului s-a referit din nou și la activitatea ambasadorilor R. Moldova și a reiterat că aceștia trebuie să plece, dacă nu-și fac bine munca.

„Mulți dintre dânșii se simt acolo ca la pensie, ca la sanatoriu. S-au dus, dimineață ceai, cafea, umblă prin excursie și consideră că, dacă statul i-a trimis patru ani acolo stau și nu fac nicio „pleașă” (n.r. nimic). Ei șăd și umniciuiut pe Facebook” (n.r. se dau deștepți). Trebuie de pus niște indicatori foarte clari: câte evenimente de promovarea a imaginii R. Moldova au fost, câte investiții au adus”, și-a explicat Dodon poziția.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram