/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Flăcări în Smolensk și 1,5 miliarde de euro de la UE. Unul dintre cei mai bogați ruși, arestat

/FOTO/ „STOP Dodon”! Zeci de persoane au protestat în centrul Chișinăului împotriva președintelui

missing
14 februarie 2020, ora 13:23

„Să punem capăt dezastrului care se petrece în Republica Moldova și să nu-i permitem lui Igor Dodon să câștige al doilea mandat de președinte”. Asta au cerut protestatarii adunați astăzi în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei. Manifestația cu sloganul „STOP Dodon!” este organizată de Mișcarea Politică UNIREA și va avea un caracter permanent, anunță inițiatorii protestului.

Reprezentanta Partidului Național Liberal (PNL) Vitalia Pavlicenco a spus că trebuie: „să punem capăt dezastrului care se petrece în Republica Moldova”.

Inițiatorul acțiunii de protest, președintele Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă a declarat că Igor Dodon nu trebuie să ajungă din nou președinte al Republicii Moldova.

„Am ajuns la una dintre ultimele etape pe care trebuie să le parcurgem pentru revenirea la normalitate a Republicii Moldova. Această etapă se numește înlăturarea și debarcarea lui Dodon. Noi nu chemăm la acțiuni violente, ci ne dorim trezirea conștiinței naționale”, a spus Dorin Chirtoacă.

Oamenii au venit la protest cu steaguri ale României. De asemenea, au fost instalate două bannere, unul cu mesajul „Stop Dodon” și „Microfonul Liber”, iar altul cu simbolul Mișcării Politice UNIREA și citatul marelui Mihai Eminescu: „Suntem români și punctum”.

Următoarea manifestație împotriva președintelui Igor Dodon se va desfășura pe 23 februarie, de asemenea, la ora 12:00, în fața monumentului Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul capitalei.

Foto: TV8

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram