/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

Ordinea candidaților în buletinele de vot la alegerile parlamentare noi de la Hâncești

missing
14 februarie 2020, ora 10:11

Ieri a fost ultima zi de înscriere a candidaților pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția 38 Hâncești. Nimeni nu a mai adus la Biroul Electoral liste de subscripție completate cu semnături.

Membrii Biroului Electoral l-au așteptat până la ora 18:00 pe Vlad Țurcanu, candidatul care fusese anunțat de Partidul Unității Naționale și care ridicase anterior listele de subscripție pentru a colecta semnături. Chiar dacă acesta a anunțat anterior că se retrage din cursă în favoarea candidatului independent Grigore Cobzac, totuși avea dreptul să se răzgândească și să aducă listele semnate, ne-au spus reprezentanții Biroului Electoral din Hâncești.

În final, a fost stabilită ordinea în care vor apărea candidații în buletinele de vot. S-a luat în considerație ziua în care au depus la Biroul Electoral tot pachetul de documente, cu listele de semnături colectate de la cetățeni în susținerea lor. Doar candidatul Partidului „Șor” și Blocului UNIREA au depus actele în aceeași zi și au tras la sorți pentru a stabili cine va ocupa poziția a patra și cine va fi cu numărul cinci în buletine.

Iată ordinea candidaților în buletine:

  1. Ion Mereuță, Partidul Democrat
  2. Ștefan Gațcan, Partidul Socialiștilor
  3. Olesea Stamate, Partidul Acțiune și Solidaritate
  4. Vitalie Balinschi, Partidul Politic „Șor”
  5. Dorin Chirtoacă, Blocul electoral UNIREA
  6. Grigore Cobzac, candidat independent
  7. Anatolie Postolachi, Partidul Liberal Democrat din Moldova

Cu 14 zile înainte de scrutin, orice candidat se poate retrage din cursa electorală.

Amintim că democratul Alexandru Botnari a renunțat la mandatul de deputat în favoarea funcției de primar al municipiului Hâncești.

Alegerile parlamentare noi în circumscripția nr.38 vor avea loc pe 15 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram