/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cifra exporturilor Republicii Moldova în 2019 ajunge la 2,8 miliarde de lei. Circa 66% din mărfuri au fost vândute în UE

missing
16 februarie 2020, ora 07:17

În anul 2019 Republica Moldova a exportat mărfuri în valoare de 2,8 miliarde de dolari SUA, arată datele Biroului Național de Statistică (BNS). Aproape 66% dintre exporturi au fost în țările Uniunii Europene UE), iar circa 15,6%, în țările Comunității Statelor Independente (CSI).

În UE au fost făcute exporturi de 1,8 miliarde de dolari. Cifra este mai mică însă cu 1,7% față de anul 2018.

Exporturile în CSI ajung la 435 de milioane de dolari SUA și au fost în creștere cu 4,6%, față de anul precedent.

Principalele țări în care au fost exportate mărfuri în 2019 sunt: România, Italia, Rusia, Germania, Turcia etc.

Exporturile de mașini și echipamente pentru transport au deținut o cotă de 23,3% în total exporturi.

Exporturile de produse alimentare și animale vii au reprezentat 22,9% în totalul valoric al exporturilor. Aproape jumătate dintre toate mărfurile exportate din această categorie sunt fructe și legume, iar aproape 30% – cereale și preparate pe bază de cereale.

Exporturile de articole manufacturate diverse au avut o pondere de 20,9% în total exporturi.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram