/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/DOC/ Localitatea în care ar putea fi repetate alegerile. Instanța de judecată a anulat rezultatele scrutinului din toamnă

17 februarie 2020, ora 07:40

Locuitorii satului Călinești din raionul Fălești ar putea fi chemați din nou la urne pentru a-și alege primarul. Rezultatele scrutinului precedent au fost anulate de instanța de judecată.

Curtea de Apel Bălți a constatat frauda comisă în toamna anului trecut și a dispus invalidarea rezultatelor turulului doi al alegerilor locale, care s-a desfășurat pe 3 noiembrie 2019. Decizia a fost emisă pe 13 februarie.

Învingătoare la alegerile locale din Călinești a fost desemnată candidata Partidului Democrat, Svetlana Padure, cu 50,25% din voturi. Aceasta s-a duelat cu Eduard Curtescu din partea Blocului ACUM.

Curtescu a contestat în instanța de judecată decizia Consiliului Electoral al Circumscripției Electorale Fălești 17/5 și validarea mandatului de primar al Svetlanei Padure.

Curtea de Apel Bălți i-a dat dreptate candidatului ACUM, dar decizia emisă de instanță pe 13 februarie mai poate fi atacată la Curtea Supremă de Justiție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram