/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Dosar penal în cazul construcției bisericii de pe teritoriul grădiniței 150. Chironda a cerut ca șantierul să fie securizat de polițiști

17 februarie 2020, ora 17:33

Procuratura a pornit un dosar penal în cazul construcției bisericii de pe teritoriul grădiniței numărul 150 din sectorul Râșcani al capitalei. Anunțul a fost făcut la ședința operativă a Primăriei de șeful interimar al Direcției municipale de educație, Andrei Păvăloi.

„În sensul ilegalității, vreau să vă zic că Procuratura a pornit o cauză penală cu referire la obținerea actelor permisive și acțiunilor care au fost întreprinse pe teritoriul instituției”, a spus Păvăloi.

Andrei Păvăloi a mai menționat că există deja răspunsuri de la Agenția de supraveghere tehnică pe acest caz, dar și nota de serviciu a direcției juridice.

„Vom avea o întâlnire și cu reprezentanții Mitropoliei ca să sistăm activitatea așa-zise biserici de pe teritoriul grădiniței 150”, a adăugat șeful interimar al Direcției educație.

Viceprimarul Victor Chironda a cerut ca problema construcției bisericii de pe teritoriul grădiniței 150 să fie soluționată în regim urgent.

„Ceeea ce se întâmplă nu e normal. Dincolo de faptul că s-a petrecut o ilegalitate, sunt niște oameni care nu au niciun fel de drepturi să construiască acolo”, a subliniat Chironda, care a mai cerut să fie implicată poliția la securizarea șantierului respectiv.

„Acolo există pericol real de accidentare. Asigurați securizarea șantierului până când ne clarificăm cu situația juridică. Acolo oameni nu se pot afla dacă nu sunt constructori autorizați”, a mai spus Victor Chironda.

Amintim că scandalul legat de construcția din curtea grădiniței 150 s-a iscat după ce mai mulți părinți au scris despre acest caz pe o rețea socială, indignați că pe teritoriu activează o biserică. În urma acestui caz, construcția urma să fie demolată, după ce o dispoziție în acest sens a fost semnată la 1 octombrie 2018, pe atunci, de către primarul interimar Ruslan Codreanu.

Directoarea grădiniței spunea că, de fapt, acolo se ridică un centru moral-spiritual, și nu o biserică. Totuși, un grup de persoane, membri ai grupului online Părinți Solidari, au mers într-o zi pentru a se convinge că acolo au loc lecții pentru copii, însă au surprins momentul când enoriașii părăseau biserica, după o slujbă. Biserica nu a mai fost demolată nici până în prezent.

În capitală sunt cel puțin zece biserici ridicate pe teritoriile grădinițelor și ale școlilor.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram