/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Premierul, despre moțiunea împotriva lui Ciocoi și remanieri în Guvern: „Mai avem o săptămână să facem evaluarea fiecărui ministru”

17 februarie 2020, ora 10:54

După prezentarea raportului Guvernului pentru primele 100 de zile de mandat ar putea urma remanieri în Cabinetul de miniștri.  În prezent, se face o evaluare și decizia va fi anunțată la timpul potrivit, a spus prim-ministrul.

„Mai avem o săptămână. O să facem o evaluare a fiecărui ministru și în funcție de rezultatele acestei evaluări se vor lua deciziile”, a precizat  Ion Chicu în această dimineață.

Rugat să comenteze moțiunea depusă de deputații Partidului Acțiune și Solidaritate și ai Platformei Demnitate și Adevăr împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, prim-ministrul a spus că decizia aparține Parlamentului și Guvernul nu are cum să o influențeze.

„Am remarcat că declarația domnului Ciocoi a fost interpretată greșit. Dumnealui a venit cu explicații. Dacă sunt obiecții pe activitatea domnului ministru, haideți să discutăm…El s-a referit la misiunea de pacificatori. La aceasta s-a referit. Punct”, a comentat Chicu.

Amintim că deputații ACUM, dar și veteranii războiului de pe Nistru și deputați ai primului Parlament au cerut demisia ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, după ce acesta a declarat că armata rusă a intervenit în războiul de la Nistru „pentru a opri vărsările de sânge”.

/VIDEO/ Ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi: Rusia a intervenit în Războiul de pe Nistru pentru a opri vărsările de sânge

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram