/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Prietenul lui Dodon, sponsorul casei-muzeu „A.S. Pușkin”. Ceaika va acoperi cheltuielile de reparație a edificiului

missing
17 februarie 2020, ora 12:06

Omul de afaceri rus Igor Ceaika, fiul procurorului general al Rusiei, va acoperi în întregime toate cheltuielile pentru reparația casei-muzeu „A.S. Pușkin” din Chișinău. Despre acest lucru a anunțat președintele țării, Igor Dodon, pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului susține că clădirea muzeului, care este monument de arhitectură, s-ar afla într-o stare dezastruoasă. Aceasta nu a mai fost restaurată din anul 1987 și necesită urgent lucrări de reparație capitală, în primul rând de reparația acoperișului, spune Dodon.

„Bugetul municipal și cel de stat pentru anul 2020 nu prevăd cheltuieli pentru Casa-muzeu „A. S. Pușkin”, iar procedura de alocare a mijloacelor financiare ar fi durat timp îndelungat”, a scris Igor Dodon.

Președintele a subliniat că a cerut ajutorul „prietenilor din Rusia care au găsit o modalitate de a finanța etapa inițială”.

„Au fost deja transferate cca 2,5 milioane de lei (123 mii de euro), iar alte 1,5 milioane de lei vor fi transferate imediat ce vor fi definitivate documentele de proiectare”, a spus Dodon.

Șeful statului a subliniat că la data 21 septembrie complexul muzeal și-ar putea întâmpina oaspeții, fiind renovat în totalitate.

Casa – muzeu „A. S. Pușkin” este un monument de arhitectură introdus în Registrul monumentelor de istorie și cultură a municipiului Chișinău. În acest edificiu, poetul rus Pușkin a locuit timp de două luni, după ce sosise în capitala Basarabiei țariste pe 21 septembrie 1820. Casa a obținut statut de muzeu la 10 februarie 1948.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram