/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Candu le amintește lui Filip și Diacov despre statutul partidului: „Nu au fost mandatați să negocieze coaliții”

missing
18 februarie 2020, ora 12:02

Democratul Andrian Candu a făcut noi declarații vizavi de ședința pe care a avut-o ieri-seară conducerea PDM cu reprezentanții Partidului Socialiștilor.

Candu precizează că președintele PDM Pavel Filip și președintele de onoare al formațiunii Dumitru Diacov nu au fost mandatați oficial să poarte negocieri cu socialiștii pentru formarea unei coaliții. Subiectul nu a fost discutat sâmbăta trecută, la Consiliul politic al partidului.

„Subiectul privind formarea unor eventuale coaliții trebuie de discutat la Consiliul politic, ceea ce nu s-a întâmplat sâmbătă. Conducerea nu a fost mandatată să poarte astfel de discuți icu PSRM. Eu sunt pentru aplicarea regulilor statutare ale partidului. Membrii trebuie să mandateze conducerea partidului pentru negocieri, aceștia trebuie să informeze despre rezultate și ulterior se iau decizii”, a spus Andrian Candu.

Din ceea ce a discutat cu alți colegi care au participat ieri-seară la întrunirea cu PSRM, Andrian Candu a aflat că s-a discutat doar agenda guvernamentală și parlamentară, inclusiv despre eventuala demisie a ministrului de Externe Aureliu Ciocoi.

Întrebat dacă aceste discuții ar putea sta la baza formării unei coaliții cu PSRM, Candu a  spus „probabil da”.

Și deputatul Sergiu Sârbu, care a fost anterior vicepreședinte al PDM, a calificat întâlnirea de ieri-seară ca fiind „foarte stranie”.

„Dacă noi am fi vrut să avem o agendă comună parlamentară, atunci trebuia să discutăm la fracțiune, să ne întâlnim cu toate fracțiunile din Parlament și să vedem care sunt opțiunile. Colegii se întâlnesc într-un format foarte restrâns, noua elită a partidului și doar cu o fracțiune”, a declarat Sârbu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram