/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Ministrul Apărării a demis un șef de Direcție. Motivul invocat de Victor Gaiciuc

missing
18 februarie 2020, ora 16:44

Șeful Direcţiei planificare resurse financiare şi tehnico-materiale din cadrul Ministerului Apărării a fost demis prin ordinul ministrului Victor Gaiciuc. Acesta ar fi vinovat de faptul că unele categorii de militari nu au primit salarii majorate.

„Odată cu venirea la conducerea Ministerului Apărării, mi-am propus ca una din priorităţile mele în calitate de ministru să vizeze salarizarea decentă a militarilor Armatei Naţionale…Am insistat asupra majorării salariilor pentru fiecare militar în parte… Din păcate, din motivul că nu am fost informat suficient despre acţiunile, avantajele şi lacunele care ar putea fi înregistrate la acest capitol, m-am pomenit în luna februarie cu o surpriză. Salariile au fost majorate, dar nu pentru toţi militarii. Mai bine zis, categoria de sergenţi şi soldaţi ai Armatei Naţionale a fost dezavantajată. Ca rezultat, am dispus câteva măsuri urgente pentru redresarea situaţiei în domeniu”, a scris Victor Gaiciuc pe Facebook.

Ministrul a cerut să fie evaluate surselor de care dispune bugetul instituției şi să fie identificate modalităţi optime de majorare a salariilor sergenţilor şi soldaţilor cu cel puţin 300 de lei, începând cu 1 februarie curent.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram