/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Copiii din grădinițe continuă să fie hrăniți cu produse alterate sau cu paraziți. Detalii de la ANSA

missing
19 februarie 2020, ora 17:39

Pe mesele copiilor din școli și grădinițe au ajuns și anul trecut produse neconforme, cu termenul de valabilitate expirat sau afectate de paraziți. O spun deschis reprezentanții ANSA, care au făcut mai multe inspecții, în urma cărora au ridicat sute de kilograme de produse care nu puteau fi consumate de cei mici.

Directorul ANSA, Vladislav Cotici a menționat într-o conferință de presă că în urma inspecțiilor din școli și grădinițe au fost descoperite mai multe neconformități.

„Prezența produselor cu eticheta incompletă, a peștelui congelat cu modificarea indicilor organoleptici, a celui afectat de paraziți atât în cavitatea abdominală, cât și în masa musculară. Prezența produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat cum ar fi: lapte, ouă de prepeliță, de găină”, a precizat Vladislav Cotici.

Mai mult, în bucutăriile multor dintre grădinițe se regăsesc și produse interzise în alimentația unui copil de vârstă preșcolară. Este vorba despre lapte condensat sau castraveți marinați.

În urma controalelor efectuate de inspectorii ANSA în 2019, au fost retrase circa 230 de ouă, 326 de kilograme de pește și peste 500 de kilograme de produse gătite. Cotici a mai spus că au fost întocmite 99 de procese verbale și întocmite amenzi de peste 185 de mii de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram