/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Pavel Filip, supărat pe cei șase deputați care au părăsit partidul. Ce le reproșează foștilor colegi

19 februarie 2020, ora 20:05

Plecarea celor șase deputați din Partidul Democrat din Moldova (PDM) a fost influențată din exterior, iar în timpul apropiat se va înțelege din partea cui. „Au procedat precum în povestea lui Ion Creangă „Prostia Omenească”, a declarat președintele formațiunii Pavel Filip astăzi în cadrul unei conferințe de presă. 

Pavel Filip este de părere că motive reale pentru care cei șase aleși ai poporului au părăsit formațiunea nu au existat, iar argumentele invocate de aceștia nu au niciun substrat.

„Este regretabil că foștii colegi și-au manifestat dorința de a apăra vectorul european și onoarea veteranilor care au luptat în războiul de pe Nistru abia sâmbătă, atunci când au aflat că nu se regăsesc în funcții de conducere la partid. Când noi am condamnat declarațiile ministrului de Externe ei au luat apă în gură”.

De asemenea, președintele democraților s-a arătat supărat pe foștii colegi pentru că, potrivit lui: „ei nu au spus ce nemulțumiri au în interiorul partidului, în perioada de criză unii măcar nici nu erau în țară, nu s-au implicat în campania electorală la alegerile locale, iar unii ar fi stat departe de formațiune în speranța că se va destrăma”.

Totodată, președintele PDM a precizat că formațiunea nu negociază cu nimeni formarea unei coaliții atât pe dreapta, cât și pe stânga. Cât ține de așa-zisa negociere cu socialiștii privind împărțirea unor ministere, Filip a spus că sunt simple aberații.

În această dimineață, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia vor crea un grup parlamentar distinct.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram