/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ „Moldpresa” se plânge că este intimidată prin procese-verbale și scrisori de evacuare a chioșcurilor. Apelul lansat către autorități

missing
20 februarie 2020, ora 15:02

Agentul economic „Moldpresa” a lansat un apel către autorități în care a solicitat ajutor pentru a-și păstra unitățile de comerț din municipiul Chișinău. În caz contrar, reprezentanții companiei atenționează că distribuția publicațiilor periodice este pe cale de lichidare. 

„Chiar dacă activitatea este exercitată în strictă conformitate cu legea, constatăm cu regret că, în ultima perioadă, sub pretextul elaborării unui nou concept de amplasare și activitate a unităților de comerț ambulant, preturile nu mai prelungesc, nici măcar provizoriu, termenii de valabilitate a schemelor pentru chioșcurile de distribuie a publicațiilor periodice”, a declarat Viorel Filimon, directorul general al companiei.

El a precizat că trebuie luate măsuri pentru a asigura funcționalitatea în capitală a punctelor de comercializare a publicațiilor periodice.

„Un pericol major se pune pe difuzorii de presă… Nu se dorește de a aduce o schimbare în sectorul presei libere, în distribuția ziarelor… Ramura de distribuție a publicațiilor periodice este pe cale de lichidare”, a spus reprezentantul companiei Andrian Racu.

„Se pun impedimente difuzorilor de ziare (n.r. de către autorități), prin întocmirea diverselor acte de constatare, procese-verbale, chiar și cu scrisori de evacuare. Prin utilizarea resurselor administrative se intimidează comerțul cu presa periodică”, a conchis Igor Blanari, juristul companiei.

Menționăm că agentul economic ,Moldpresa” are încheiate acte de distribuție cu peste 50 de publicații periodice. Compania dispune de 250 de chioșcuri pe teritoriul Republicii Moldova, dintre care 170 sunt amplasate în municipiul Chișinău.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram