/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

O companie din Turcia a câștigat licitația pentru reparația drumului R34. Contractul de 56 de milioane de euro a fost semnat

missing
24 februarie 2020, ora 14:02

Compania „OZKA Insaat” din Turcia a fost desemnată câștigătoare a licitației de către autorități și urmează să realizeze lucrările de reabilitare a drumului R34: Hâncești – Leova – Cahul – Giurgiulești, cu o lungime totală de 83 km. Contractul a fost semnat astăzi de către reprezentantul Administrației de Stat a Drumurilor și cel al companiei turcești.

Contractul prevede lucrări în valoare totală de 28 607 136 euro pentru lotul unu și 27 888 132 euro pentru lotul doi. Timpul planificat pentru finalizarea lucrărilor este de 915 zile, iar 365 de zile vor reprezenta perioada de garanție a proiectului.

„Reabilitarea acestui tronson este esențială pentru dezvoltarea economică a țării și anume stimulează investițiile, reduce costurile de operare ale vehiculelor, facilitează circulația cetățenilor prin conexiunea dintre localități și ușurează accesul la infrastructura socială”, a declarat secretarul de stat al Ministerului Economiei, Mihail Lupașcu.

Acest contract este parte a Programului din Sectorul Drumurilor, iar suportul financiar pentru realizare va fi asigurat de către Banca Europeană de Reconstrucții și Dezvoltare (BERD).

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram