/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Ludovic Orban renunţă la mandatul de premier desemnat. Iohannis anunţă consultări cu partidele

missing
25 februarie 2020, ora 19:16

Ludovic Orban renunţă la mandatul de premier desemnat, a anunţat preşedintele României, Klaus Iohannis, scrie mediafax.ro.

„În acestă seară domnul Ludovic Orban şi-a depus mandatul de prim-minsitru desemnat. Motivaţia este pe cât de simplă pe atât de clară. Regulamentul activităţilor comune din Cameră şi Senat prevede un termen de 15 zile în care trebuie să se pronunţe asupra propunerii de Guvern. Acestea s-au epuizat fără să se fi votat. În esenţă, se datorează această situaţie PSD; care a boicotat şedinţa de ieri (luni – n.r.), nu s-a putut da un vot.

Riscăm să intrăm într-un blocaj”, a afirmat Klaus Iohannis, marţi seara, la Palatul Cotroceni.

El a adăugat că va avea consultări cu partidele, miercuri.

Întrebat cine ar putea fi nominalizat pentru funcţia de premier şi dacă Nicolae Ciucă ar fi o opţiune, şeful statului a răspuns: „Veţi afla mâine (miercuri – n.r.) după ce se încheie consultările”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram