/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

În premieră, Chicu anunță în ce condiții se negociază creditul promis de Rusia

missing
26 februarie 2020, ora 06:45

Creditul promis de Rusia țării noastre, de 500 de milioane de dolari, va fi accesat pe un termen de zece ani, iar rata dobânzii nu va depăși două procente. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4. 

„Am discutat că vom lua în tranșă acești bani, în funcție de capacitatea noastră de valorificare. Pentru anul 2020 am estimat necesitatea de 200 de milioane de dolari”, a declarat Ion Chicu.

Prim-ministrul a spus că banii vor ajunge în Republica Moldova aproximativ la sfârșitul lunii martie, iar acordul formal va fi semnat săptămâna viitoare.

„Partea rusească, ca să acorde acești bani, trebuie să facă rectificări la buget. Înțelegem  că acestea vor fi efectuate în primele două săptămâni a lunii martie. Vom primi banii exact atunci când vom avea nevoie”, a precizat șeful Executivului.

Menționăm că banii urmează a fi investiți în proiecte de infrastructură. ,Licitațiile pentru construcția mai multor tronsoane de drumuri au fost deja anunțate și Ion Chicu a dat asigurări că există transparență maximă și companiile internaționale, interesate de aceste proiecte, vor putea participa la concursuri.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram