/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/UPDATE/ Reprezentanții PAS infirmă că intenționează să o retragă pe Stamate din cursa electorală de la Hîncești

missing
26 februarie 2020, ora 22:08

UPDATE: Reprezentanții PAS confirmă că fac o analiză a candidatului cu cele mai multe șanse, însă infirmă faptul că ar intenționa să o retragă pe Olesea Stamate din cursă. 

Știrea inițială: Liderul Platformei Demnitate și Adevăr Andrei Năstase insistă pe ideea ca toate partidele proeuropene să-l sprijine pe Grigore Cobzac la alegerile parlamentare noi care vor avea loc pe 15 martie în circumscripția nr.38 Hâncești. Potrivit politicianului, Partidul Acțiune și Solidaritate ar vrea să realizeze un sondaj în circumscripție pentru a stabili pe cine ar susține mai mult alegătorii: pe Olesea Stamate sau pe Grigore Cobzac și, eventual, să o retragă din cursă pe Stamate în favoarea lui Cobzac.

„PAS a propus un sondaj ca să fie clar ce candidat ar fi sprijinit de alegători. Nu știu când vor să-l realizeze. Astăzi mi s-a propus”, a declarat Năstase la emisiunea „Politica” de la TV8.

„Nu avem voie să ne jucăm cu acest scrutin. Matematic nu are o miză foarte importantă, dar ca mesaj, credeți-mă…Nu întâmplător Igor Dodon face campanie pentru candidatul lor. Ei vor să câștige. Am propus tuturor ca Hânceștiul să fie o repetiție pentru prezidențiale”, a adăugat Andrei Năstase, care speră ca, până sâmbătă, când expiră termenul în care se mai pot retrage candidații din cursa electorală, PAS să ia o decizie în favoarea lui Grigore Cobzac.

Andrei Năstase afirmă că a auzit că lui Cobzac i s-a propus recent să se retragă din cursă, dar a evitat să spună din partea cui a venit oferta: „Este indicat ca dl Cobzac, dacă vrea să facă public, să spună asta”.

„Dl Cobzac trebuie ales pentru faptele lui, pentru felul în care s-a comportat anterior…A luat pumni grei de la regimul lui Plahotniuc, a fost președintele comisiei cu anabolizantele, chiar a fost amenințat cu moartea. Am fost în teritoriu și am văzut sprijinul pentru acest candidat”, a argumentat Andrei Năastase decizia PPDA-ului de a-l susține pe candidatul independent Grigore Cobzac la alegerile parlamentare noi de la Hâncești.

Îi vom contacta mâine pe reprezentanții PAS pentru a-i întreba dacă într-adevăr intenționează să organizeze un sondaj la Hâncești și dacă iau în calcul posibilitatea retragerii  Olesei Stamate din cursă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram