/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Premieră în medicina R. Moldova: Medicii au realizat o intervenție de protezare a discurilor coloanei vertebrale

26 februarie 2020, ora 15:27

Premieră în medicina din Moldova. La Institutul de Medicină Urgentă (IMU) a fost realizată o intervenție de protezare a discurilor vertebrale la un pacient de 55 de ani,care a suferit un grav accident rutier acum câțiva ani. Intervenția a avut loc săptămâna trecută.

Potrivit chirurgului spinal, Victor Ungurean, șeful secției Chirurgiei Spinale de la Institutul de Medicină Urgentă (IMU), intervenția a avut loc datorită administrației spitalului ce a permis achiziționarea protezelor cervicale. Ungurean mai precizează că intervenția a fost una costisitoare, dar în același timp revoluționară pentru Republica Moldova.

Intervenția nu a fost complicată, de fapt, a fost o plăcere pentru mine să o efectuez știind că pacientul se va recupera rapid. Premiera constă în faptul că această proteză îi permite pacientului să-și restabilească (sau păstreze) toate mișcările gâtului”, a menționat Ungurean.

Aveam dureri foarte puternice în regiunea capului și a mânii stângi, nu puteam dormi, mereu mă simțeam rău. Totul dura deja de 3 ani, după ce am suferit un accident rutier și am fost implicat într-o bătaie. Atunci când durerile deja au devenit insuportabile am decis să mă adresez la medicii specialiști de la IMU și am crezut din toată inima că mă vor ajuta. De fire sunt optimist și mă bucur de viață, așa vreau să fie și în continuare”, a spus pacientul.

Operația a avut loc cu succes, iar a doua zi bărbatul se putea deja deplasa.

A putut merge chiar a doua zi după operație, iar după o săptămână era la volanul mașinii”, spun medicii.

Costurile operației au fost suportate de Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram