/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Alertă în toată țara și risc de baie de sânge! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Avertismentul premierului! Farmaciile se vor trezi cu controale de la FISC și Inspecția Financiară

missing
26 februarie 2020, ora 08:45

Premierul Ion Chicu spune că farmaciile și depozitele se vor trezi joi la ușă cu controale de la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) și Inspecția Financiară, în legătura cu criza măștilor de protecție care sunt de negăsit ori se vând la prețuri majorate.

„Joi dimineață, FISC și Inspecția fiscală va sta lângă vânzători și vom vedea cum vor comercializa ei măștile. Am înțeles că sunt partide mari în depozite. Se creează un deficit artificial, pe două, trei zile ca prețul  să ajungă la 10-15 lei”, a declarat Ion Chicu la emisiunea „Puterea a Patra” de la postrul de televiziune N4.

De asemenea, premierul a anunțat că la ședința de Guvern de astăzi va fi aprobată o hotărâre care prevede limitarea adaosului comercial pentru  măști și alte produse de acest gen.

„La măștile de protecție nu există limita adaosului comercial. Formal,agenții  economici pot majora prețurile, deși aceste acțiuni sunt nefondate…Ceea ce se face o să fie curmat”, a punctat premierul.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a trimis o sesizare în adresa Consiliului Concurenței în care a solicitat să verifice dacă rețelele de farmacii din republică nu au făcut anumite înțelegeri de cartel pentru a vinde la prețuri majorate măștile de protecție, profitând de situația epidemiologică la gripă și infecții respiratorii acute și alerta de posibilă apariție a coronavirusului în R. Moldova.

Ieri-dimineață, măștile de protecție se găseau cu mare greu în farmaciile din Chișinău, majoritatea având stocurile epuizate. Mai multe persoane au scris pe rețelele sociale că au cumpărat măști la prețuri exagerate, de câteva ori mai mari decât până acum.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram