/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

Filip: Schisma din PD s-a produs după ce Candu s-a întors din Israel. „Noi știm prea bine cine trăiește acolo...”

missing
27 februarie 2020, ora 22:43

Ruperea celor șase deputați de la Partidul Democrat (PD) s-a produs după întrevederea lui Andrian Candu și a lui Sergiu Sîrbu cu Nathaniel Rothschild în Israel, spune Pavel Filip, președintele democraților. Mai mult, liderul PD-ului crede că cei doi s-au mai întâlnit cu cineva în Israel: Noi știm prea bine cine trăiește în Israel”, a spus Pavel Filip la emisiunea Cutia Neagră de la TV8. 

„Mie mi-a fost clar că se începe un joc coordinat din exteriorul țării. Și domnul Candu a recunoscut că a vorbit cu domnul Plahotniuc. De Șor nici nu o să spună”, a spus Pavel Filip.

Mai mult, președintele PD spune că i s-a părut straniu comportamentul acestor deputați după deplasarea în Israel. „Ei au început să meargă prin organizațiile teritoriale de unde provin acești deputați. Au început din Căușeni, de unde este domnul Repeșciuc”, a spus Filip. Potrivit lui, la Căușeni ar fi fost organizat un eveniment cu masă copioasă și daruri pentru participanți: bomboane și șampanie.

„Au încercat cumva să ascundă de mine ca președinte de partid și desigur că aceste lucruri trezesc multe semne de întrebare. Eu am depus mult efort ca să nu existe nicio scindare în partid. Această plecare din partid este planul B, planul A era preluarea conducerii partidului”, a declarat președintele PD-ului.

Recent, un grup format din șase deputați democrați a părăsit fracțiunea PD-ului. Grupul este condus de Andrian Candu, se numește Pro Moldova. Candu spune că intenționează să crească un partid cu această denumire.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram