/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Atenție! Cinci rute de microbuz din Chișinău vor fi închise de luni

28 februarie 2020, ora 12:11

Cinci rute de microbuz care activează în Chișinău vor fi suspendate începând cu 2 martie, pentru că nu sunt rentabile, argumentează transportatorii. Este vorba despre rutele: 108, 129, 135, 175 și 178.

Președintelui Consiliului Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto, Oleg Alexa, a precizat că pe rutele respective activează doar 50 de unități de transport, cu un interval mare între călătorii. Anterior, pe cele cinci curse mergeau 150 de mașini.

„Primăria poate considera că are reziliate cinci contracte cu administratorii acestor cinci rute”, a spus pentru TV8, Oleg Alexa.

Amintim că transportatorii au participat la o ședință la Primăria Chișinău în cadrul căreia au fost abordate problemele. Aceștia cer dublarea tarifelor pentru călătoriile în microbuz sau compensații de la autoritățile municipal de cel puțin 100 de milioane de lei anual.

Deși recunoaște că tarifele nu au fost ajustate de 13 ani, conducerea Direcției Transport nu le-a dat un răspuns exact transportatorilor. Aceștia vor anunța peste câteva zile când vor fi reluate protestele.

/VIDEO/ Operatorii de transport privat amenință: Mai multe rute de microbuze ar putea să fie închise în capitală

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram