Încă un deputat pleacă din PDM. Diacov: „A plâns el, am plâns și eu!”

28 februarie 2020, ora 20:30

Încă un deputat părăsește Partidul Democrat din Moldova. Este vorba despre Gheorghe Brasovschi, care și-a anunțat plecare pe o rețea socială. 

„Ultimele evoluţii în Partidul Democrat din Moldova m-au determinat să iau o decizie foarte grea, dar asumată. Declar că am decis să părăsesc fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și echipa PDM. În ultimii ani, în echipa Partidului Democrat am reuşit să facem multe lucruri frumoase, să realizăm fapte concrete şi să aducem încrederea oamenilor în viitor. Din păcate, în prezent, nu mai am o susţinere necesară în cadrul partidului pentru a continua să muncesc în această direcţie”, a scris Brasovschi pe Facebook.

Și președintele PDM Dumitru Diacov a scris o postare, unde menționează că ar fi încercat să-l convingă pe Gheorghe Brasovschi să nu plece, însă „totul deja e rezolvat”.

„Acum câteva minute m-a sunat colegul de fracțiune Gheorghe Brasovschi. Cu lacrimi în ochi, cerându-ți scuze, mi-a spus că părăsește fracțiunea și se alătură grupului Candu. Am încercat să-i lămuresc, să-l conving. Am înțeles că totul deja e rezolvat. A plâns el, am plâns și eu! Mare tragedie! Când înțelegi ți nu poți face nimic!”, a scris Diacov.

Pe 19 februarie, șase deputați din Partidul Democrat au decis să părăsească formațiunea. Anunțul a fost făcut de Andrian Candu. Împreună cu el, din fracțiunea democrată au ieșit deputații Sergiu Sîrbu, Eleonora Graur, Vladimir Cebotari, Grigore Repeșciuc și Corneliu Padnevici. Aceștia au format grupul „Pro-Moldova” în Parlament.

Cei șase au afirmat că se făceau presiuni pentru ca democrații să accepte o coaliție cu socialiștii. Aceștia au acuzat conducerea partidului că s-a întâlnit pe la spate cu socialiștii pentru a negocia o coaliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram