/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Încă un dosar a fost depus în cadrul Programului de cetățenie prin investiții

missing
28 februarie 2020, ora 10:41

În perioada scurtă de timp de când a expirat moratoriul impus asupra Legii privind cetățenia prin investiții și până astăzi, când deputații au ajuns să dezbată în Parlament proiectul de lege care prevede înghețarea programului până la 1 ianuarie 2021 , a mai fost depus un dosar.

Reprezentantul Ministerului Economei, Vasile Oprea, a precizat în plenul Parlamentului că e vorba de un cetățean al Irlandei, care își propune să investească în domeniul IT.

„Este vorba de un irlandez care este atașat chiar și sufletește de R. Moldova. A lucrat anterior aici în domeniul IT. Dosarul a fost pregătit mai demult, dar nu reușise să-l depună înainte de moratoriu”, a explicat funcționarul.

Dacă deputații vor vota astăzi proiectul propus de Guvern prin care va fi instituit repetat un moratoriu asupra Legii privind cetățenia prin investiții, atunci autoritățile nu vor accepta cereri noi, dar vor procesa toate dosarele care au fost acceptate până la înghețarea programului. În lucru sunt peste 30 de dosare.

Moratoriul asupra Legii privind cetățenia prin investiție a expirat la 24 februarie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram