/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî, alertă în Europa și plan NATO pentru Moldova! Rusia amenință Marea Britanie

Premierul, mulțumit de activitatea ministrului Usatîi: „Deputații pot să înainteze moțiuni pe bandă rulantă”

missing
02 martie 2020, ora 12:14

Prim-ministrul Ion Chicu se declară „satisfăcut” de activitatea ministrului Economiei Anatol Usatîi împotriva căruia deputații Platformei Demnitate și Adevăr și Partidului Acțiune și Solidaritate au depus o moțiune simplă.

Ion Chicu este sigur că Anatol Usatîi va putea să convingă deputații că își face bine munca, dacă va fi chemat la raport în Parlament.

„PAS, PPDA și alți deputați pot să înainteze moțiuni pe bandă rulantă. Ministrul o să aibă argumente și are ce prezenta despre activitatea sa în această perioadă”, afirmă Ion Chicu.

Amintim că, vineri, la ședința Parlamentului, deputații din opoziție au înaintat o moțiune  împotriva activității ministrului Economiei Antaol Usatîi, fiind nemulțumiți de faptul că a fost încălcat regulamentul și licitațiile pentru reabilitarea drumurilor nu au fost anunțate în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Moțiunea urmează să fie dezbătută în această săptămână, dacă va fi admisă de Biroul Permanent al Legislativului și va fi inclusă pe ordinea de zi a ședinței deputaților.

Anterior, deputații PPDA și PAS au înaintat o moțiune și împotriva ministrului de Externe Aureliu Ciocoi, dar aceasta nu a fost admisă în procedura legislativă. Proiectul a fost respins de Biroul Permanent al Parlamentului, care a motivat că moțiunea „nu avea dispozitivul” din care să fie clar ce se cere de la ministru.

Moțiunea împotriva ministrului de Externe nu a fost admisă de Biroul Permanent al Parlamentului

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram