/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ședință de judecată în cazul bărbatului de la Vulcănești, împușcat la poartă. Familia victimei și rudele acuzaților s-au certat ca la ușa cortului

missing
03 martie 2020, ora 15:40

O nouă ședință de judecată în dosarul bărbatului de la Vulcănești, raionul Nisporeni, împușcat în primăvara anului trecut la poarta propriei gospodării, de cinci consăteni. Magistrații Judecătoriei Nisporeni au dispus prelungirea măsurii preventive de arest cu 30 de zile pe numele lui Ruslan Ibrian, cel care se presupune că ar fi tras în direcția victimei – Serghei Stoica. Ceilalți participanți la crimă rămân în arest la domiciliu pentru următoarele alte 30 de zile.

La ședința de judecată au fost escortați toți cei cinci bărbați acuzați de crimă. În sală au fost prezente și rudele acestora, dar și familia bărbatului ucis. Cele două părți s-au certat ca la ușa cortului după ce magistrații s-au retras pentru deliberări.

Olag Stoica – văduda lui lui Serghei Stoica, le-a acuzat pe rudele celor cinci acuzați că o amenință cu moartea dacă nu își retrage plângerea. De partea cealaltă, familiile celor cinci bărbați acuzați de omorul lui Serghei Stoica susțin că aceștia ar fi acționat astfel după ce Stoica i-ar fi amenințat cu un cuțit.

Rămasă văduvă, Olga Stoica le-a cerut magistraților să le aplice acuzaților pedepse cu detenția pe viață. Femeia mai cere, de asemenea, compensații de 5 milioane de lei, plăți de 3 mii de lei lunar pentru fiecare dintre copiii rămași fără tată, să îi fie compensate cheltuielile suportate la înmomântarea soțului ei și cheltuieli judiciare de 18 mii de lei.

„Eu vă rog, faceți o lege să fie pe viață”, a spus Olga Stoica în fața judecătorilor.

Avocații Olgăi Stoica au cerut o pedeapsă de 25 de ani de pușcărie pentru Ruslan Ibrian și pedepse mai mici – de 4 ani și 8 luni, pentru ceilalți patru, iar apărătorii celor cinci le-au cerut judecătorilor ca acestora să le fie aplicate pedepse minime, întrucât se află la primele abateri de la lege.

Cei cinci bărbați acuzați de omorul lui Serghei Stoica își recunosc vina, iar avocații acestora au cerut judecarea cauzei în procedură simplificată.

Asta în timp ce avocații victimei au solicitat magistraților ca solicitarea respectivă să fie respinsă, iar cauza să fie judecată în procedură generală.

Următoarea ședință de judecată urmează să aibă loc pe 20 martie, ora 15:00, când va avea loc ultimul cuvânt al inculpaților.

Amintim că crima a avut loc în seara zilei de 25 mai 2019 în satul Vulcănești, raionul Nisporeni. Momentul săvârșirii omorului a fost surprins de camerele de supraveghere de la poarta victimei.

Potrivit procurorilor, cu puțin timp înainte de momentul infracțiunii, între victimă și cei cinci bărbați care au participat la comiterea omorului s-a iscat o ceartă. Crima a avut loc sub ochii soției și fiicei lor minore.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram