/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Paradoxul invaziei, condiția NATO și demisie la Kiev! Rusia amenință că va ataca Polonia

/VIDEO/ Inspectorii ANTA au efectuat controale inopinate la aeroport, după scandalul iscat între taximetriști  

missing
04 martie 2020, ora 23:29

Controale inopinate la Aeroportul Internațional Chișinău, după ce tv8 a realizat un reportaj despre scandalul iscat între taximetriștii autorizați de aeroport și ceilalți șoferi de la alte companii. Un cerc vicios, au menționat inspectorii de la Transport Auto, care trebuia soluționat de administrația aeroportului. Conducerea acestuia nu a venit, deocamdată, cu un comentariu.

Sub lupa reprezentanților Agenției Naționale Transport Auto (ANTA)au fost atât taximetriștii autorizați de aeroport, cât și cei de la alte companii.

Unul dintre administratorii companiei de taxi, contractată de aeroport, spune că șoferii săi nu ar încălca regulile.

CRISTI TRICOLICI, ȘEFUL SECȚIEI TRANSPORT: „Marcajul ăsta nu este stipulat de noi, de Aeroport. În baza la ce v-au selectat pe dvs? Este o firmă selectată de mulți ani. Noi doar am procurat firma recent”.

Totodată, acesta a negat că taximetriștii sunt amenințați de cei care activează la aeroport.

CRISTI TRICOLICI, ȘEFUL SECȚIEI TRANSPORT: „Trebuie să se implice Poliția, ANTA. Mizeria acesta e de ani de zile. Chiar rog să fie puse aici mașini de patrulare și să se facă verificări”.

După verificări, reprezentanții ANTA au calificat situația creată între taximetriștii de la Aeroport ca fiind un cerc vicios.

ALEXANDRU MÎȚU, INSPECTOR ANTA: „Pe de o parte, Aeroportul îngrădește accesul. Pe de altă parte, automobilele neautorizate de Aeroport abuzează și staționează mai mult”.

Inspectorul a mai precizat că instituția pe care o reprezintă nu poate decât să monitorizeze situația, iar cei care ar fi trebuit să soluționeze problema este, de fapt, conducerea aeroportului, deoarece instituția nu se află în subdiviziunea statului.

ALEXANDRU MÎȚU, INSPECTOR ANTA: „Să pună semne – Nu mai mult de 10-15 minute să staționeze. Sau cum fac alți taximetriști. Se duc la parcare. Au primit comanda, au venit și au luat clientul și au plecat”.

Conducerea aeroportului, deocamdată, nu a venit cu un comentariu, deși i-am trimis o solicitare de informație. Scandalul între taximetriști, la Aeroportul Internațional Chișinău ar fi început încă acum două luni. În condițiile în care doar două linii de taxi sunt autorizate să presteze servicii, celelalte firme se plâng că sunt intimidate. Și, dacă iau pasageri, la comanda acestora, nu sunt lăsați în apropiere. Unii s-au ales cu amenzi după ce în fața aeroportului au fost desenate noi linii de marcaj.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram