/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 802: Atac de Paște, drum spre Iad, sat cucerit și avion doborât! Zelenski: Rusia nu are dorință de pace

Ce spune BNM despre angajații vizați în operațiunea procurorilor de azi-dimineață

missing
05 martie 2020, ora 17:46

Banca Națională a Moldovei (BNM) a venit cu o reacție în legătură cu acțiunile de anchetă derulate astăzi la sediul instituției. Reprezentanții BNM spun că mizează pe desfășurarea unei anchete profesioniste, în urma căreia vor fi găsiți cei vinovați de frauda bancară.  

„Referitor la angajații vizați în acțiunile de astăzi, comunicăm că acești colegi au dat dovadă de profesionalism și dedicație. Ei au participat activ la reformarea sectorului bancar, proces de anvergură susținut de partenerii externi ai Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al BNM, publicat astăzi.

Reprezentanții instituției mizează că acțiunile de investigație nu vor afecta capacitatea BNM de a-și îndeplini atribuțiile de supraveghere. „Ne punem speranța și încrederea în derularea unei anchete profesioniste și obiective, care să identifice adevărații vinovați de frauda bancară…

…BNM a cooperat în măsură deplină cu organele de anchetă pe tot parcursul acestor ani, în dosarele și anchetele intentate care vizează sectorul bancar. Am oferit toate materialele existente, documente, specialiști, explicații și va continua să coopereze pe deplin”, se mai arată în comunicatul de presă.

Menționăm că, trei persoane au fost reținute în urma acțiunilor de urmărire penală efectuate dimineață la sediul BNM. Procuratura Generală precizează că e vorba de un actual și un fost viceguvernator și un șef de direcție de la BNM.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram