/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și prognoză alarmantă! SUA acuză Rusia de atacuri chimice

/VIDEO/ CEC s-a adresat în judecată! Cere scoaterea candidatului PP ȘOR din cursa alegerilor de la Hîncești, pentru coruperea alegătorilor

missing
06 martie 2020, ora 10:51

Comisia Electorală Centrală (CEC) a adresat azi o chemare în judecată, la Curtea de Apel Chișinău, privind scoaterea din cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi de la Hîncești a candidatului din partea Partidului ȘOR, Vitalie Balinschi. Motivul adresării CEC-ului la Curtea de Apel este că acesta ar fi corupt alegătorii, a declarat președintele CEC, Dorin Cimil, în cadrul unui briefing de presă. 

Potrivit lui Cimil, CEC va cere instanței anularea înregistrării lui Balinschi în cursa electorală pentru nerespectarea legislației electorale prin folosirea fondurilor financiare și a materialelor nedeclarate.

Din spusele președintelui CEC, au fost audiați potențiali alegători din circumscripția nr. 38, Hîncești, care spun că au beneficiat de excursii, servicii de transport și alimentare gratuită, fiind îndemnați să-l voteze pe Vitalie Balinschi la alegerile de pe 15 martie.

Anunțul CEC-ului privind intenția de a se adresa în instanță pentru a cere anularea deciziei de înregistrare a lui Vitalie Balinschi din cursa electorală a fost făcută acum două zile. Ieri, candidatul Partidului ȘOR a făcut un conferință de presă la care a spus că este nevinovat și că „va merge până în pânzele albe” pentru a-și demonstra vinovăția.

Deocamdată, în cursa electorală pentru alegerile parlamentare noi din circumscripția nr. 38, Hîncești, sunt șase candidați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram