/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

Deciziile privind suspendarea zborurilor din și spre Italia le ia fiecare companie aeriană în mod individual

missing
09 martie 2020, ora 12:11

La această oră, deciziile privind eventuala suspendare a zborurilor din și spre Italia, în legătură cu riscul răspândirii infecțiilor cu noul tip de coronavirus, sunt luate de fiecare companie aeriană în parte, susțin reprezentanții Aeroportului Internațional Chișinău.

Potrivit tabelului online, publicat pe pagina web a aeroportului, până la această oră sunt suspendate două zboruri de la Chișinău: unul spre Veneția și altul spre Frankfurt, și de la Veneția și Frakfurt spre Chișinău. Zborurile spre și de la Veneția care au fost anulate sunt operate de compania Wizzair, iar zborurile din și spre Frankfurt, de compania Lufthtansa. 

Lutfhtansa

Reprezentanții Lufthtansa din Chișinău nu ne-au putut oferi informații cu privire la motivul anulării cursei spre Frankfurt și din Frakfurt spre Chișinău, iar cu serviciul de presă al companiei nu am reușit să luăm legătura, dar compania anunța acum câteva zile pe pagina sa web despre faptul că ar putea reduce cu până la 25% zborurile pe care le operează în Europa, în legătură cu riscul răspândirii infecției. De menționat că această companie a suspendat zborurile spre China până în luna aprilie.

Wizzair

Nici reprezentanții serviciului de presă al Wizzair nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne o feri informații despre eventuale zboruri anulate. Informațiile publicate însă zilele trecute de către reprezentanții Wizzair arată că această companie își va reduce zborurile către țările cele mai afectate de coronavirus, în special Italia, începând cu data de 11 martie. De asemenea, compania își va reduce cu circa 10% zborurile spre Italia în perioada aprilie-iunie 2020.

Wizzair operează 15 zboruri din și spre Chișinău, dintre care cinci sunt din și spre orașe italiene.

Fly One

Și compania Fly One operează două curse din Chișinău spre Italia (Parma și Verona). Reprezentanții companiei nu ne-au răspuns la telefon pentru a ne oferi informații cu privire la eventualele anulări de zboruri. Nici pe pagina web a companiei nu sunt informații la acest subiect.

Air Moldova

Air Moldova, compania care operează cele mai multe zboruri din Republica Moldova spre Italia și viceversa, șapte la număr, nu suspendă deocamdată niciun zbor (informația este relevantă pentru ora 11:00, 9 martie), potrivit angajaților serviciului de presă al Air Moldova. Reprezentanții companiei aeriene au precizat că, așa cum au anunțat și acum câteva zile, în contextul pericolului de răspândire a virusului COVID-19, se iau măsuri suplimentare de dezinfectare a aeronavelor și de protecție a echipajelor.

Amintim că în România au fost suspendate de la ora 12.00 toate zborurile din și spre Italia.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram