/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Precizarea lui Șoigu, elicopter distrus și spitale evacuate! Kievul pregătește „cerul sângeriu”

Starea pacientei infectate cu noul tip de coronavirus. La ea au acces doar două asistente și un medic

missing
09 martie 2020, ora 08:48

Starea de sănătate a pacientei infectate cu noul tip de coronavirus înregistrează o dinamică pozitivă, spune Anatol Ciubotaru, directorul Spitalului Republican, unde se află acum pacienta de 48 de ani. Femeia se află la terapie intensivă și aceasta nu se află în contact cu alți pacienți. Au acces la ea doar două asistente medicale și un medic.

Inflamațiile din ambele părți ale plămânilor au cedat, potrivit medicilor, iar parametrii biologici s-au îmbunătățit. „Rămâne micșorată concentrația de oxigen în artere. Acum simptomele pacientei sunt ca la pneumonie obișnuită. Suntem optimiști”, a declarat directorului Spitalului Republican. Acesta a amintit însă că pacienta mai suferă de boli conexe: diabet zaharat, obezitate și hipertensiune arterială, ceea ce complică starea ei de sănătate.

Conducerea ministerului Sănătății și a Spitalului Republican spun că boxa în care se află pacienta are ventilare separată.

Femeia a revenit acum două zile din Italia, unde a fost infectată cu noul tip de coronavirus.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram