/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 794: Atac masiv și risc de o nouă ofensivă rusă! WP: Moldova va fi următoarea țintă, dacă Ucraina cade

Proiectul privind asamblarea autobuzelor, din nou fără susținere în CMC. Ceban: „O vom face prin dispoziția primarului”

missing
10 martie 2020, ora 12:49

Au fost din nou scântei la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Motivul, la fel ca și data trecută, a fost proiectul privind asamblarea a 100 de autobuze noi pentru capitală. Consilierii au refuzat și astăzi să susțină proiectul primarului Ion Ceban și spun că este unul netransparent. 

În această situație, Ion Ceban a anunțat că va semna o dispoziție cu privire la crearea unui grup de lucru care va veni cu propriile oferte.

„Dacă nu vrea CMC, o vom face prin dispoziția primarului. Am decis să semnez dispoziţia cu privire la crearea grupului de lucru care va avea misiunea de a prezenta toate ofertele în ceea ce priveşte unităţile de transport care urmează să le procurăm pentru capitală”, a specificat primarul municipiului Chișinău.

Ceban a sugerat că proiectul nu este suținut de consilieri deoarece se încearcă apărarea intereselor administratorilor de maxi-taxi. Și săptămâna trecută, edilul capitalei a spus exact același lucru, acuzându-l direct pe consilierul PPDA, Iurie Tesa.

„E o abordare neprofesionistă, pe alocuri copilărească și nedemnă de CMC”, a subliniat Ion Ceban.

Potrivit lui Ion Ceban, 74% din cele 126 de autobuze ale Parcului Urban de Autobuze au termenul de exploatare depășit. Primarul susține că următorul proiect pe care îl va înainta în CMC va viza asamblarea troleibuzelor la Chișinău.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram