/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/DOC/ Amenzile aprobate de Guvern pentru persoanele care nu vor respecta carantina sau vor completa eronat fișele epidemiologice

missing
11 martie 2020, ora 16:12

Guvernul a aprobat astăzi un proiect de lege care va permite sancționarea persoanelor care nu respectă deciziile autorităților ce vizează măsurile de securitate pentru blocarea răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Astfel,  persoanele care vor încălca măsurile de profilaxie și combatere a bolilor epidemice și vor ieși neautorizat din carantină vor plăti amenzi cuprinse între 37 500 lei  și 50 000 sau chiar vor putea fi  pedepsite cu închisoarea de până la 3 ani.

Totodată, persoanele care vor completa eronat fișele epidemiologice vor primi amenzi de până la 25 de mii de lei, pentru „prezentarea intenționată falsă sau incompletă a datelor, ori refuzul de a prezenta aceste date”.

„Proiectul vine să consolideze capacitățile juridice ale statului de a lupta cu acest flagel și a atribui instituțiilor competențele necesare ca să acționeze în mod prompt și dur în raport cu persoanele care se comportă cu rea credință și nu respectă regulile de carantină, regulile de întrunire în spații publice. Multe persoane ies și destabilizează situația”, a explicat ministrul Justiției Fadei Nagacevschi.

Premierul Ion Chicu a cerut Cancelariei să trimită proiectul cât mai repede la Parlament pentru ca deputații să-l aprobe în regim de urgență.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram