/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 816: Atacuri cu drone în mai multe regiuni, inclusiv Kiev. Avertismentul Estoniei

/FOTO/ Mulți părinți se plâng că nu au cu cine lăsa copiii, după ce toate instituțiile de învățământ au fost închise. Ce spune Popovici

missing
11 martie 2020, ora 17:10

Sistarea temporară a tuturor instituțiilor de învățământ din țară a trezit nemulțumirea multor părinți, care se plâng că nu au cu cine să își lase copiii, în contextul în care instituțiile la care sunt angajați continuă să activeze în regim normal. 

Mesajele au fost postate pe o rețea socială a unui grup de părinți.

Și deputatul Mihai Popșoi și-a adus azi copilul la Parlament, întrucât nu a avut cu cine să-l lase acasă.

„E bine ca guvernul să faciliteze îngrijirea copiilor cu vârsta mai mică de 10-12 ani de către unul din părinți în cazurile când părinții n-au la cine apela. E bine să fie găsite soluții bugetare pentru a oferi zile libere plătite unuia din părinți. Închiderea instituțiilor de învățământ este justificată în situații de criză, dar e bine să ne gândim la securitatea copiilor rămași acasă în aceste zile”, se arată în postare.

Ministrul Educației Corneliu Popovici este convins că părinții „vor identifica soluții pentru a face față acestei situații”.

„Părinții respectivi procedează așa cum fac în cazul în care sunt vacanțele pentru copii. Asta este o situație excepțională în care miza este sănătatea copiilor. Eu aproape sunt sigur că părinții vor identifica soluții pentru a face așa încât copiii să se afle în supraveghere. Vin cu un apel către părinți să fie conștienți de ceea ce se petrece. Eu cred că nu este o problemă că copiii ar ieși la joacă la teren, în condițiile în care sunt sub supravegherea părinților. Să fie atenți cu cine contactează și starea micuților”, a spus ministrul pentru tv8.md.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram