/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 793: Bombe de ultimă generație și alerta ISW. Ucraina a retras tancurile Abrams de pe linia frontului

DECIS! Amenzi dure pentru cei care nu vor respecta carantina sau vor completa eronat fișele epidemiologice

missing
12 martie 2020, ora 15:20

Proiectul Guvernului, care prevede aplicarea unor amenzi dure persoanelor care nu vor respecta deciziile autorităților ce vizează măsurile de securitate pentru blocarea răspândirii infecției cu noul coronavirus, a fost votat astăzi în două lecturi de Parlament. Persoanele care vor ieși neautorizat din carantină vor plăti amenzi cuprinse între 37 500 lei  și 50 000 sau chiar vor putea fi pedepsite cu închisoarea de până la 3 ani.

Persoanele care vor completa greșit fișele epidemiologice, vor primi amenzi de până la 25 de mii de lei, pentru „prezentarea intenționată falsă sau incompletă a datelor, ori refuzul de a prezenta aceste date”.

„Noi așteptăm să veniți cu prevenția nu cu combaterea bolii”, a declarat în plenul Parlamentului deputatul Sergiu Sârbu.

„Să nu facem multă gâlceavă. Când cineva nu respectă aceste norme, atunci trebuie statul să intervină. Unanim, la Comisia juridică s-a decis să se voteze acest proiect în două lecturi”, a precizat socialistul Vasile Bolea, președintele Comisiei juridice a Parlamentului.

„În situații de criză sunt necesare măsuri extraordinare. Noi vom susține propunerile. Aceste prevederi sunt necesare în această situație. Sperăm să nu ajungem să anunță cod roșu”, a anunțat deputatul PAS, Sergiu Litvinenco.

Deoarece s-a discutat mai mult pe marginea proiectului de lege, democratul Dumitru Diacova cerut să fie aplicat Art. 108, pentru a încheia dezbaterile și a vota legea.

„Noi vrem să umblăm cu unghiile vopsite, să nu atingem pe nimeni și coronavirusul să se rezolve sam po sebe (n.r. singur). Acum se iau măsuri juridice. Să se ia măsuri cu persoanele care încalcă și crează mari probleme. Ce demagogie aici? Să votăm și Guvernul să se ocupe cu ce are de făcut”, a declarat Diacov.

 

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram