/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Măsuri speciale în închisori! Se interzic vizitele și transmiterea coletelor pentru deținuți

missing
12 martie 2020, ora 15:36

Măsuri speciale au fost instituite și în închisorile din țară. Din cauza riscului răspândirii coronavirului, Administrația Națională a Penitenciarelor a decis să interzică vizitele și întrevederile cu deținuții. Totodată, nu este permisă transmiterea coletelor cu provizii de la persoanele cu febră sau alte simptome de viroză.

În urma unui ordin emis de Ministerul Justiției astăzi, până pe 23 martie, în penitenciare se instituie regim special.

Mai mult, instituțiile subordonate sistemului administrației penitenciare intră în carantină. Este interzis, de asemeneam transferul deținuților la cererea personală, cu excepția cazurilor în care este necesară internarea la spitalul penitenciarului sau alte instituții de sănătate publică.

Se suspendă, totdată, și toate audiențele de la sediul ANP sau alte instituții subordonate tot până pe 23 martie 2020.

Responsabilii de la ANP dau asigurări că întreprind toate măsurile în vederea evitării supraaglomerărilor printre deținuți și personal, dar și că îi informează pe deținuți despre riscurile infecției cu coronavirus.

Până în prezent, în penitenciarele din țară nu au fost înregistrate cazuri de infecții cu coronavirus.

În Moldova au fost confirmate deja patru cazuri de coronavirus, toate la persoane revenite recent din Italia. 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram