/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 799: Groază la Odesa, groapă comună la Cernăuți și atac chimic! Macron e îngrijorat de soarta Moldovei

/DOC/ Poliția de Frontieră: Persoanelor care trebuie să stea acasă în carantină nu li se va permite trecerea frontierei

missing
13 martie 2020, ora 10:31

Poliția de Frontieră anunță că persoanelor care trebuie să stea acasă în carantină nu li se va permite trecerea frontierei. Reprezentanții instituției fac referire la o decizie luată în acest sens de Comisia naționale extraordinare de sănătate publică privind evoluția situației epidemiologice a infecției COVID-19 și atenționează că persoanele care nu vor respecta carantina vor fi sancționate.


Pentru informații actualizate, în raport cu restricția de a trece frontiera de stat în perioada de autoizolare, se recomandă consultarea site-ului oficial IGPF, precum și a paginii de facebook a IGPF.

„Îndemnăm cetățenii la calm și la respectarea cu strictețe a indicațiilor furnizate de autoritățile competente în domeniul prevenirii și contracarării riscului de răspândire a COVID-19. Reamintim că persoanele revenite din zonele cu risc sporit de infectie prin Coronavirus de tip nou să se autizoleze la domiciliu pentru 14 zile, să contacteze medicul de familie, să-și monitorizeze starea de sanatate, prin realizarea termometriei de trei ori în zi, iar la primele simptome de boală precum: febra, tuse, rinoree, să apeleze imediat Serviciul 112”, se menționează într-un comunicat de la Poliția de Frontieră.

Numărul persoanelor care au fost testate pozitiv la COVID-19 în Moldova este de șase cazuri. Alte 39 de persoane sunt suspecte că ar fi contractat virusul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram