/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Unele lăcașuri sfinte par să nu fi ținut cont restricții și desfășoară totuși servicii divine

13 martie 2020, ora 20:44

Slujbele în biserici vor fi interzise pentru două săptămâni. Excepție vor face dor înmormântările. O decizie în acest sens a fost luată de Guvern, iar anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu. Chiar și așa, unele lăcașuri sfinte par să nu fi ținut cont de recomandarea premierului. În această seară au fost oficializate, totuși, servicii divine.

Cătălin Goria, REPORTER TV8: „Avem 30 de minute de când ne aflăm în fața Catedralei din Capitală. Ușa lăcașului este deschisă chiar dacă Guvernul a interzis astăzi slujbele în toate lăcașele sfinte. Totuși,  oamenii continuă să vină. Am tras cu coada ochiului și am observat că nu se respectă distanța socială așa cum este prevăzut în această perioadă.”

Majoritatea oamenilor spun că această decizie este binevenită și trebuie respectată.

„Bătrânii suferă mai mult acum și în cazul acesta Guvernul este nevoit să întreprindă măsuri spre binele populației”.

„În scopuri de securitate pentru toți pentru a nu-i infecta pe toți este o decizie bună”.

Alții însă au criticat autoritățile și spun că oricum vor merge la slujbe.

„Eu vin la slujbe de 7 ani și mulți alții ca și mine vin aici oameni care trăiesc cu asta, eu o sa vin su ușa daca nu o sa fie slujbe”.

„Igor Nicolaivici el e președintele țării și demulte ori vine iată aici și se roagă , acuma cum să-l cred eu pe dânsul ca are credință în dumnezeu dacă e fățarnic, de ce nu vine și acum nu doar de sărbători”.

Anunțul despre interzicerea slujbelor la biserici a fost făcut astăzi de premierul Ion Chicu.

Ion Chicu, PRIM MINISTRU: „Toate activitățile cu caracter religios, ce vizează slujbele divine pentru toate cultele, vor fi anulate. Categoria cea mai de risc sunt persoanele în etate. Dar anume, persoanele vârstnice participă în mod special la aceste servicii divine. De aceea, pe două săptămâni, noi suspendăm aceste activități”.

Reprezentanții mitropoliei Moldovei nu au venit, decoamdată, cu o reacție la acest subiect.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram