/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 803: Explozii în Sumî și alertă în Europa! Ce ar face NATO, dacă Rusia va invada Moldova

Se cere amânarea alegerilor parlamentare noi de la Hâncești. Reacția CEC-ului

missing
14 martie 2020, ora 14:27

Fosta ministră a Sănătății Ala Nemerenco și liberalul Dorin Chirtoacă cer Comisiei Electorale Centrale să amâne alegerile parlamentare noi de la Hâncești care vor avea loc mâine, 15 martie.

Solicitarea vine în contextul în s-a constatat gradul de alertă Cod roșu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19, existând pericol confirmat de declanşare a urgenţei de sănătate publică.

Este un risc pentru hânceșteni (sunt peste 60 mii în liste, real ar putea fi prezenți circa 30 mii), în special pentru cei cu risc înalt – vârstnici, cronici, participarea la urnele de vot în ziua de 15 Martie. Mai ales în contextul cazului din Bălceana, Hâncești. Amânați alegerile fără frică. Fiți oameni!”, a scris Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

„La nivel global a fost declarată stare de pandemie. Sănătatea și viața oamenilor nu trebuie puse în pericol, iar dezinfectarea pixurilor în secțiile de votare nu reprezintă o soluție pentru prevenirea infecției cu coronavirus”, a precizat Chirtoacă.

În replică, președintele Comisiei Electorale Centrale Dorin Cimil a spus că: „În cazul în care va fi depus un demers, îl vom examina. Până în momentul de față , în ordin nu a fost menționată sistarea alegerilor”.

Alegerile parlamentare noi de pe circumscripția uninominală nr. 38, municipiul Hâncești vor avea loc duminică, 15 martie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram